10 Eylül 2013 Salı

Kartal Kayıpsız, G.Saray Düşüşte

3. haftanın Konya’daki açılışı, maçın öne çıkan oyuncularından Ali Çamdalı’nın golüyle başladı. Konyaspor, Itandje’nin de mükemmel performansıyla bu üstünlüğünü 78. dakikaya kadar sürdürse de, Kasımpaşa, maç boyunca kendi futbolunu oynamaya çalışmanın ödülünü son on dakikada attığı 2 golle, 3 puan olarak aldı.
Haftanın en sıkıcı ve tek golsüz maçı Eskişehir’de oynandı. Erkan’ın sakatlığı sebebiyle haftayı idmansız geçirmesi oyununa da yansıyınca, Eskişehirspor'un yaratıcılık problemi ortaya çıktı. Tek oyuncuya bu kadar bağımlı olmak onun eksikliğinde ya da iyi markaj edildiğinde sorunlara yol açacaktır. Kulübedeki yerine geri dönen Terim’in aklında milli takım mesaisi olacak ki, beraberliğe razı şekilde oynayan takımına alıştığımız şekilde müdahale etmedi. Eskişehir’de oynanan iki maç sonunda hala direnişin sesini duyamamış olmak, canını o şehirde bırakan Ali İsmail Korkmaz’ın anısına, en az faillerinin yakalan(a)maması kadar büyük saygısızlıktır.
Haftanın sürprizini Elazığspor yaptı. Ivesa’nın cezalı olması sebebiyle kalede olan Zülküf’ün üstün performansı da onlar adına sevindirici. İlk yarıyı 3-0 geride kapatmasına rağmen ikinci yarıda elinden geleni yapan ve maçı çevirmeye yetecek kadar pozisyon da üreten Kayseri, yenilse de alkışlanmayı hak etti. Medical Park Antalyaspor – Bursaspor mücadelesinden konuk takım zor da olsa 3 puan çıkarmayı başardı. Milan Baros’un ilk golünü atmasına ve iyi performans sergilemesine rağmen, Samet Aybaba, Daum’un aksine, bolca sorunla beraber lig arasına giriyor. 
Avrupa bilmecesinin olumsuz da olsa çözülmüş olması ve/veya nihayet Holmen’in lisansının çıkartılması Fenerbahçe’ye hareket getirmiş. Sivasspor’u keyif veren maçın ardından 5-2 yendiler. İki hatalı gol yiyen Volkan'ın kulübede iki maçta iki penaltı kurtaran alternatifi olduğunu unutmaması gerekir. Eski takımından ağır darbe alan Roberto Carlos’un ilk üç haftanın ardından oyunu güzelleştirerek oynayan takımını da tebik etmek gerek.
Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan stadında oynanması beklenen Beşiktaş – Gaziantepspor maçı, Çarşı'nın direnişe sahip çıkmaya devam etmesinden mi, yoksa Beşiktaşlıların Olimpiyat stadına beklenenin üstünde ilgi göstermesinden mi bilinmez, yine ıssızlığın ortasında oynandı. Yıldırım Demirören başta olmak üzere, yıllarca çeşitli çileler çekmiş Beşiktaş taraftarları için, Olimpiyat Stadına gidip gelmek çile değil sanki eğlence... “Sosyalist” bir takım yarattığını söyleyen Biliç’in aralarında sınıf ayrımı olmayan oyuncuları üçte üç yaptılar. Ancak Bursa ve Galatasaray maçları, ilk öğrendiği üç Türkçe kelimeden biri "sol bek" olan Biliç için, ilk üç maç kadar kolay olmayacaktır. Beşiktaş kalesine gelmeyi dahi başaramayan Gaziantepspor ise verilen araya en çok ihtiyacı olan takımlardan.
Karabük ve Gençlerbirliği arasındaki mücadelenin golsüz bitecek gibi gözüktüğü anda gelen tartışmalı penaltı kararı, ev sahibi takımın hanesine 3 puan yazılmasını sağladı. Maçın sonlarında öfkesine hakim olamayan Metin Diyadin, haklı da olsa Gençlerbirliği gibi centilmenlik abidesi takımın teknik direktörü olduğunu unutmamalı.
İki çaylak takımın mücadelesinde, Rıza Çalımbay’ın öğrencileri, Kayseri Erciyes’e puan kaptırmadılar. Bu sezon ikinci golünü atan Vleminckx, iki sarı kart görerek oyun dışı kaldı. Süleyman Abay’ın gösterdiği iki sarı kartın da yanlış olması, Kayseri Erciyes’in gelecek maçı Vleminckx’den yoksun oynamak zorunda olduğu gerçeğini değiştirmeyecek.
Hamza Hamzaoğlu, dar kadrolu Akhisar’la harikalar yaratmaya devam ediyor. Disiplinli ve mütevazı takımı, bu hafta Trabzonspor'u 3-0 yenmeyi başardı. İkinci golü yedikten sonra tamamen oyun disiplininden kopan Trabzonspor’un mevcut sorunları bu mağlubiyetin ardından büyüyebilir. Ancak Avrupa Ligi'nde alınacak sürpriz ve güzel galibiyetler, ligdeki istikrarsızlığı telafi edecektir.

Milli takımın başına Fatih terim’in getirilmesinin Demirören’den çok daha yukarılardaki beyefendinin kararı olduğu söyleniyor. Kayseri’deki milli maçta direnişin sesini yukarılara duyurabilmek dileğiyle ligimize kısa ara veriyoruz. 

4 Eylül Çarşamba 2013, soL Gazetesi (3.Hafta)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder