21 Eylül 2013 Cumartesi

Süper Lig'de Bilic'in Sosyalist Takımı Liderliğini Koruyor

Sezona beklentilerin gerisinde başlayan iki takım haftanın açılışını yaptı.  Önemli eksikleri olan Galatasaray, yakaladığı pozisyonları müsrifçe harcayınca, Antalyaspor ile birer puanı birer gol atarak paylaştı. Son iki yılın şampiyonunun kadrosundaki en büyük mühendislik hatası Muslera ve Selçuk’un alternatifsiz olmaları. Drogba da gol sevinci olarak Metin Oktay selamını seçerek alternatifsiz bir sporcu olduğunu gösterdi. Son 15 dakikadaki şuursuzca saldıran rakibinin bıraktığı boşluklarda ilk üç puanını alabilecek ciddiyette pozisyonlar üreten Antalyaspor için İstanbul’dan çıkarttıkları bir puan da oldukça değerli.
Kayseri Erciyes evinde zor da olsa Akhisar Belediye’den 3 puan almayı başardı. Tescilli alt lig golcüsü Üstün Bilgin, Vleminckx’ten cezalı  olması sebebiyle oynadığı ilk Süper Lig maçında ilk golünü atarak yakaladığı şansı iyi değerlendirdi. Sempati şampiyonu ve istikrar abidesi Akhisarlı futbolcular kasabalarına bu sefer puansız döndüler. Trabzonspor geçen sezonki teknik direktörü Tolunay Kafkas’ın Karabükspor’unu konuk etti. Avrupa kupalarında attığı yedi gole rağmen ligde üç haftadır sessiz olan Paulo Henrique’nin attığı ilk lig golü takımı açısından “üçlük” değerindeydi. Oyun anlamında geri düşmeyen Karadeniz’in batı temsilcisi Onur Kıvrak engelini geçemeyince skor olarak geride kaldı ve haftayı puansız kapattı.
Gaziantepspor, üstelik evinde Çaykur Rizespor’a farklı mağlup oldu. 2-0 yenik duruma düşen ve 10 kişi kalan tek puanlı Güneydoğu temsilcisi, oyundan düşmeyip maçı 2-2 ye getirmeyi başardı. Üçüncü gol için yüklenen ancak yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyen Antep, 80. dakikada üçüncü golü kalesinde gördü. Gardı düşen rakibini ardarda gelen gollerle deviren Çalımbaygiller, ilk dört haftanın sonunda dokuz puan ile ilk üçe yerleşmiş durumdalar.  Ligimizin başaltı takımları Kayerispor ve Gençlerbirliği’nin Ankara’daki mücadelesinde puanlar eşit paylaşıldı. Sahada yapmak istedikleri belli olan ve modern futbolu temsil eden iki takımın denk mücadelesinin berabere bitmesi futbolun adaleti ise, her iki takımın tribünlerindeki seyircilerinin azlığı da futbolun adaletsizliğidir.
“Kariyerim boyunca hiç üç kere üst üste maç kaybetmedim” diyerek oyuncularını motive eden Roberto Carlos’un takımı Eskişehirspor maçından üç puan almayı başardı. Erkan Zengin’in atılmasının ardından dengesi bozulan Es-Es, Aatif Chahechouhe’nun golünün ardından toparlanmayı başaramadı. Sezgin, Servet ve Dede’nin yokluğunda dört haftadır kaptan olarak sahaya çıkan Erkan, hakemin kararı ne kadar yanlış olursa olsun kolundaki bantın sorumluluğu ile hareket etmeli. Kart sonrası verdiği aşırı tepki sadece cezasının daha uzun olmasına sebep olacaktır.
Beşiktaş’ın yükselişi zorlu Bursa deplasmanında da devam etti. Motta’nın katılımıyla kusursuz işlemeye başlayan Bilic’in sosyalist takımı, aralarında sınıf farkı olmadığını stoperlerinin attığı gollerle gösterdi. Stadsız çocukların peri masalı önümüzdeki hafta Galatasaray maçında da devam edecek mi? Sezonun en kötü futbolunu oynayan Bursa’nın kendi evinde bu denli çaresiz duruma düşmesine taraftarların çoğu gibi Christoph Daum’da son düdüğe kadar dayanamadı. Trend Sollied’un Elazığspor’u, Torku Konyaspor’u ilk yarıda bulduğu iki golle 2-0 yenerek puanını 7’ye yükseltti. Serdar Özkan, Serdar Gürler ve Deniz Yılmaz Gakkoşlar’ın formda oyuncuları. İlk haftaki Fenerbahçe galibiyetinin üstüne puan alamayan Gekas’lı Konyaspor iki kere direkleri nişanlamayı başarsa da gol atmayı başaramadı.

Türkiye – İsveç U21 müsabakasının biber gazı nedeniyle 1,5 saat durduğu stadyumda, bundan bir kaç gün sonra haftanın kapanış maçı oynandı. Fenerbahçe iki kere geriye düştüğü maçı uzatma dakikalarında bulduğu golle kazanmayı başardı. Oyundan hiç düşmeyip sürekli gol aramaları, Caner Erkin’in sol bek olarak yükselen formu ve maçın sonlarına doğru net bir şekilde hissedilen fiziksel üstünlük Kadıköylüler için artılar. Kasımpaşa’nın teknik kadrosu, oluşturduğu oyuncu grubu, yaptığı tesisler her takımı imrendirecek durumda. Ancak bunların mimarı olan yeni yönetim, Usta’ya gösterdiği saygının onda birini semt insanlarına da göstermek zorunda, zira onlar Kasımpaşa’dan ellerini ayaklarını çektiklerinde, takımın peşinden koşan yine semtin insanları olacak.

18 Eylül 2013 Çarşamba, soL Gazetesi