23 Ekim 2013 Çarşamba

Kalecilerin Haftası...

Es-Es'in Önü Açık
Erken ve kolay gol yemek sorunu üzerine milli arada çalıştığı belli olan Elazığspor taraftarının da desteğiyle maça iyi başladı. Ancak ilk yarının sonunda gelen penaltı golü ve ikinci yarının başında yediği golle hem seyirci desteğini hem de maçı kaybetti. Kadrosunda rotasyon yapan Kırmızı Şimşekler zor deplasmandan üç puan çıkartarak geçen haftaki Beşiktaş mağlubiyeti oyun olarak olmasa da puan olarak telafi etti. Gelecek hafta ağırlayacakları Rizespor’u da yenerlerse önleri açık...
Paşa'da Hedef Avrupa
Gençlerbirliği iyi başladığı ve 1-0 öne geçtiği maçta, ilk 10 dakikanın ardından rakibine tamamen teslim oldu. Maçın ardından Metin Diyadin’le yollarını ayıran Kırmızı-Kara’larda Mehmet Özdilek’in ismi geçiyor. Sadece teknik kadro değişikliği değil forvet başta olmak üzere ciddi takviyelere de ihtiyaçları var. Aksi halde ligimizin son başkent temsilcisi, İlhan Cavcav’ın geçen sezonun ardından teknik kadro ve oyuncu satışı konusundaki hatasını pahalıya ödeyebilir. Geçen hafta Kasımpaşalıların takımlarını niçin boykot ettiklerini yazmıştım. Yönetimin takımın gerçek taraftarları olan semt insanlarının gönlünü alıp onları kazanması gerekiyor. Gerçek taraftarın gücü ve mevcut kadroyla hedeflerine ulaşmak hem daha kolay hem daha anlamlı olacak.
Sneijder Farkı
Galatasaray adına sahada sadece iki güzel şey vardı; Sneijder ve Drogba... Dünya yıldızı ne demek izledikçe anlıyoruz. Bu hafta maç kazandırma sırası Hollandalı'daydı. Terim - Mancini geçişinde zor da olsa kazanmak onlar adına sevindirici olsa da kendi evlerinde 10 kişilik Karabük karşısında bu kadar zorlanmaları düşündürücü... Doğru taktik ve doğru oyunla Tolunay Kafkas ve futbolcuları şehirlerine puansız ama boyunları eğilmeden döndüler. “Böyle oynayın, kaybetseniz de olur” kontenjanı bu hafta onlarda...
Sivas Oynadı Ama...
Mustafa Reşit Akçay’ın Trabzon’da yaptığı ve yapmaya çalıştıklarını takdir ediyorum. “Yenemiyorsan yenilme” anlayışını da çok iyi oturttu. Ancak Trabzonspor’un hayatlarımızdan çaldığı 90 dakikaların suçlusu da aynı futbol felsefesi... Oynamaya çalışan takımın Sivasspor olup oynatmamaya çalışan takımın Trabzonspor olması garip değil mi? Maçın her anında gol atmayı daha çok isteyen ve deneyen Roberto Carlos’un Sivasspor’u bu hafta alkışı hak eden takımlardan.
Golcüler Sahnede
Haftanın bol gollü ve keyifli maçı şüphesiz ki Gaziantep'te oynandı. Futbolun adaleti bu sefer devreye girdi ve puanlar eşit paylaşıldı. Cenk Tosun ve Traore’ye o golleri bizlere izlettirdikleri için teşekkür etmek gerek. Ligimizin tescilli golcüleri Gekas ve Hasan Kabze’nin performansları Konya’ya puan getirdi.
Emenike ile Gelen Bahar
Fenerbahçe, uzatmanın uzatmasında bulduğu golle Kayseri’den üç puan çıkartmayı başardı. Kasımpaşa maçının ardından bu hafta da son saniye golüyle kazanmış olmaları fiziksel ve mental olarak ne kadar hazırlıklı olduklarının göstergesi. Fenerbahçe’nin Ersun Yanal mayası tutmuş gibi gözüküyor. Sezonun en çok para harcayan takımlarından Kayseri Erciyes’te Fuat Çapa, puan olarak da futbol olarak da planlarının gerisinde. Bu sezon ikinci kez kırmızı kart cezalısı duruma düşen Vleminckx, sahada olsaydı belki işler değişik olurdu. Yine de mazeretler üretmek sonuçları değiştirmiyor.
Antalyaspor Çıkışta
Lige çok kötü başlayan Antalyaspor Akhisar’ı  yenerek puanları üçer üçer toplamaya devam ediyor. Düşme hattından 9. sıraya kadar yükseldiler. Vederson, hızlı korner organizasyonuyla Antalyaspor adına ilk golünü attı. Golde hatası olan kaleci Oğuz daha sonra gösterdiği performansla hatasını fazlasıyla telafi etti. İkinci golü yememek için harcadığı bu çaba, takım arkadaşları beraberlik golünü atamayınca boşuna oldu.
90+ da 2 Gol
Üç haftadır gol yememeyi başaran Bursaspor, bu üç haftadan 7 puan çıkartarak toparlanmayı başardı. 90+4. dakikada 0-0 olan maçın 2-0 bitmesi futbolun niçin en sevilen oyun olduğunu göstergesi. Çünkü futbol tahmini en zor oyundur. Prosinecki maçtan sonra basın toplantısında “kaybetmeyi hak etmedik” demiş. Bu maç kaybetmeyi hak etmedikleri  beşinci maçları oldu. Güzel oyunu acilen puana dönüştüremezlerse en dipten çıkmaları kolay olmayacak. Hatalı karar rekoru kıran hakem Ali Palabıyık’ın en büyük hatası 90 dakika boyunca sadece iki kırmızı kart göstermek olabilir.
Beşiktaş Sessiz
Puan cetvelinde ikinci ve üçüncü sırada olan takımların karşılaşmasındaki futbol fakirliği ligimizin toplam kalitesi hakkında teyitli bilgi veriyor. Mücadelenin iyi futbolun kötü olduğu maçta Almedia net pozisyonları boşa harcayınca maç başladığı sonuçla bitti. Cezasını bu maçla dolduran Bilic’i artık saha kenarında ve basın toplantılarında görebileceğiz. Rıza Çalımbay bu beraberlikle teknik direktörlük kariyerinde eski takımından ilk puanını almayı başardı.